top of page
Autodealer

Soort taxaties

Welke vorm van taxaties?

  • BPM taxaties: Dit is de meest voorkomende vorm van taxatie en wordt door ons dagelijks vele malen uitgevoerd. Onze taxateur inspecteert het voertuig en maakt foto’s van eventuele schades en gebruikssporen. Met deze foto’s wordt een schadecalculatie gemaakt die in mindering kan worden gebracht op de waarde van de auto. Dit levert uiteindelijk (meestal) een aantrekkelijk voordeel op t.o.v. de afschrijvingstabel of koerslijst.

  • WEV taxaties: Deze vorm van taxatie is belangrijk wanneer u een voertuig overneemt van privé naar zakelijk (of andersom) om de fiscale waarde ervan vast te stellen.

  • Oldtimer taxaties: Wanneer u een oldtimer bezit verlangt de verzekeraar meestal een taxatierapport omdat ze de exacte waarde van de klassieker willen weten. Een dergelijk taxatierapport is maximaal 3 jaar geldig. In geval van diefstal of ongeluk ontvangt u een vergoeding o.b.v. het rapport.

  • Youngtimer taxaties: Ook in dit geval wil de verzekeraar graag een taxatierapport zien. Echter een youngtimer is ouder dan 15 jaar en jonger dan 40 jaar.

Afspraak maken? Neem contact op

Wij zijn bereikbaar via het contactformulier, telefoon of mail.

bottom of page